Stenrabatten är klar!

Vi har sedan vi flyttat in i vårt nya hus haft lite ångest för att vi har så lång uppfart med stora ytor runt huset som bara har varit täckta av makadam. Det är svårt att göra något bra utav det, som både ska bli snyggt och vara lättskött. Vi ritade upp tomten och huset med Google skechup och i det ritade vi in en stenrabatt med växter och dekorsten som sedan skulle löpa vidare med två parallella kantstenar och mellan dom dekorsten, belysning och växter ner längs hela infarten (se bild).  

Men med facit i hand så gick det otroligt smidigt och blev riktigt snyggt! Det tog lite tid att göra med det har varit en rolig resa. Jag har faktiskt aldrig gjort någon liknade och jobbat med stenar eller trädgård. Men med lite goda råd från Stenbolagets specialister och google så står det nu klart och jag är väldigt nöjd över resultatet. Det blev precis så som vi tänkt oss. 

Kantstenen vi valde heter "kantsten modern" i färgen Grafit. Det är en väldigt mörk grå färg som jag personligen tycker passar vårt hus med de mörkgrå partierna. Dessutom passar dom vårt "kantiga" hus med dess vinklar bra när dom inte är tumlade. 

Vi velade länge mellan mörk och ljus dekorsten. Efter mycket om och men och ett flertal diskussioner och beslutsångest så valde vi de ljusa tumlade stenarna. Och det är jag väldigt glad över. Kontrasten till de mörka kantstenarna är så fin. Jag tycker att dekorstenen gör rabatten. Det ger en exotisk känsla, och lyser upp i dom för det mesta gråa årstiderna :) dessutom mjukar stenen upp resterande som är väldigt kantigt. 

Belysningen är av märket Markslöjd. Pollarna heter Kurt och är mörkgrå som även dom smälter ihop med fasaden och kantstenen. Dom är 60 cm höga. Här hade vi också beslutsångest, 60 cm eller 1 m. Men känner nu i efterhand att 1 m hade blivit lite för mycket "lyktstolpe" över det hela. 

Växterna fick bli prydnadsgräs som är lite åt det silvriga hållet i färgen. Blir 30-40 cm höga. Jag tror och hoppas att dom är lättskötta. Tål riktigt många minusgrader, och det enda man verkar behöva göra är att klippa ned det gamla döda gräset på våren. 

Nu tar vi semester på riktigt nu när alla påbörjade projekt i trädgården är klara!
 

En före och efterbild 

Ser att jag glömt tvätta av stenarna efter     lerjobbet

I mörkret 

Allt tar typ fyra gånger så lång tid att göra när man har barnen med på det :)
Sista dagen, det roligaste av allt när man får hälla på dekorstenen!

 
I sammarbete med Stenbolaget
En kommentar publicerat i Allmänt, Huset;
Taggar: #stenrabatt #kantsten #dekorsten #stenbolaget #pollare #markslöjd #trädgårdsinspiration #trädgård #uppfart #ecoreadyhouse