Farväl 2015

Farväl 2015...

Kommer att minnas 2015 som ett mycket händelserikt år.

Det var tufft i början, svårt att få vardagen att gå ihop eftersom både jag och Peter jobbade obekväma arbetstider och båda jobbade heltid samtidigt som Vince gick på förskola som var öppet 06:30-17:00. Vi har nu full koll på att man kan ansöka om barnomsorg på obekväm arbetstid fortsättningsvis. Dock är inte det ett problem nu eftersom jag är föräldraledig sedan augusti i år. Och det har varit det absolut bästa med 2015, att lilla söta Skye kom till världen. Han är alldeles underbart go! Vår familj har äntligen blivit "komplett". Fyra är jämt och balanserat. 
Sedan har en stor del av året gått åt till att äntligen ta det stora steget att sälja vår fina lägenhet vi hade i Hammarby sjöstad. Vi har bott i samma port sedan 2011 och det var med en klump i halsen som man skrev på försäljningen. Men nu i efterhand var det helt rätt (vilket jag vetat hela tiden). Vi har inte trivts så bra sedan vi fick barn, och ännu mindre sedan Skye kom till världen. Visst att det har varit skönt med närheten till gym, fina promenadstråk,  affärer, stan, etc. Men ärligt talat så har jag min lilla pärla till bil och ser faktiskt fram mot att få köra runt i den lite oftare framöver. 

Fördelar med hus är så många just nu. Kanske för att jag är så inställd på det men iaf :) 

Jag har saknat att ha en egen stor garderob. Så man kan få plats med sina kläder på ett och samma ställe, så man ser vad man faktiskt äger.. 

Jag har saknat ett garage där man kan ha ordning och reda på alla sina prylar, till skillnad från det lilla förrådet man haft till lägenheten där man inte kan ta sig in ens för att det är så mycket skräp. 

Jag har saknat en trädgård så otroligt mycket! Älskar att odla tomater, blommor, käka äpplen från tomten, vattna gräset, rensa ogräs.. Allt det där!

Och det jag saknat mest är väl en tvättstuga! Att slippa ha tvätten hängandes i vardagsrummet eftersom jag inte torktumlar ;)

Vince älskar naturen, friheten, att kunna gå ut och in genom ytterdörren på egen hand. Han kommer komma till ett fantastiskt område med mycket barn i hans egen ålder bland grannarna. Han kommer kunna ta sin lilla cykel själv och dra ett par varv på vår blivande garageuppfart.

Dessutom kommer vi få ett ordentligt gästrum med egen ingång och eget badrum så framför allt mina svärföräldrar kan bo bekvämt när dom besöker oss från Värmland. Och mina föräldrar kommer vi bo väldigt väldigt nära nu, det blir perfekt! 

Man har ju alltid separationsångest, spelar ingen roll om man faktiskt trivdes eller inte. Men som sagt nu i efterhand känns det som vi inte hade kunna göra det bättre för oss själva. Och helt ärligt talat så utnyttjade vi inte närheten till city särskilt ofta. Tror vi kommer bli bättre på det nu när vi kommer bo en liten bit utanför innerstan, att vi tar tillvara på dagarna och den lediga tiden lite bättre.


Gott nytt år säger vi ifrån Samos! Nästa vecka kommer vi hem till Sverige igen.